Süt Üretim ve Kalitesi
Süt endüstrisi, hem kalite hem de güvenlik açısından yüksek standartlara ihtiyaç duyar. Biz, süt sektöründe kalite uygulamaları konusunda uzmanlaşmış bir ekip olarak, Faj yönetimi, küf yönetimi, ısıl işlem ve raf ömrü konularında danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunuyoruz. İşletmenizin kalitesini artırmak ve rekabet avantajı elde etmek için yanınızdayız.
Faj Yönetimi
Bakteriyofajlar özellikle yoğurt üretiminde ürünlerin duyusal özelliklerinin bozulmasına, fermentasyon uzamalarına ve uzama ile birlikte gıda güvenliği riskine neden olabilirler.
Ülkemizde bu risk çoğunlukla rotasyon yöntemi ile kontrol altına alınmaya çalışılır. Ancak gerekli uygulamalar yerine getirilmediğinde kullanılan tüm kültürlerin fajla kontamine olması çok muhtemeldir.
Üretim alanlarında, ekipmanlarda, çevrede, uygulamalarda faj riskine açık noktaları belirlemek ve riski ortadan kaldırmak veya azaltmak için aksiyonların alınması ve sürekli bir faj yönetim sistemi uygulanması gerekir.
Bu amaçla eğitim, denetim, danışmanlık hizmetleri için bizi arayın.
Küf Yönetimi
Yoğurt, ayran, peynir, hatta tereyağ ürünlerinde üretim alanlarından ve/veya ambalajlardan gelen küfler raf ömrü boyunca üründe oluşmaya devam eder.
Küf gıda güvenliği açısınan bir risk değildir. Küf aflatoksin riskidir dediğinizi tahmin ediyorum. Yapılan çalışmalarda gıda güvenliği oluşturabilecek kadar bir aflatoksin bulunması için bir kap yoğurtta aşırı bir üreme olması gerektiği ve bu kadar bir üreme olduğunda zaten ürünün tüketilemeyecek kadar kötü olduğu tespit edilmiş. Yine de küf üremesi tüketici gözüyle önemli bir kalite kusurudur.
Üretim alanlarında, ekipmanlarda, çevrede, uygulamalarda küf riskine açık noktaları belirlemek ve riski ortadan kaldırmak veya azaltmak için aksiyonları tanımlamak için Eğitim, denetim, danışmanlık hizmetleri için bizi arayın.
Termal Proses
Ürününüze, ihtiyaç duyduğunuz doğru sıcaklık ve süreyi uyguladığınıza emin misiniz? Peki F0 değeri nedir, hiç hesapladınız mı?
İşletmenizde uygulanan ısıl işlemden emin olmak; başta ürünün mikrobiyolojik kalitesini sağlamanın yanında , duyusal kaliteyi iyileştirmek ve hatta bazı durumlarda gereksiz yüksek sıcaklıkların önüne geçerek buhar kazanımı sağlamak açısından önem taşımaktadır.
Doğru F0 değeri nasıl hesaplanır, hat ölçümleri nasıl alınmalıdır; ısıl işlem nasıl geçerli kılınır ve verifikasyon nasıl yapılmalıdır konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti için bizi arayın.
Raf Ömrü
Ürünlerinizin raf ömrünü nasıl belirlediniz? Gerekli tüm parametreleri göz önünde bulundurdunuz mu?
Raf ömrü, gıda üreticileri için yasal bir zorunluluk olmasının çok ötesinde, tüketici memnuniytini ve güvenliğini sağlayan en önemli unsurdur. Gıdanın, belirlenen raf ömrü sonuna kadar, ilk günkü mikrobiyal ve duyusal kalitesini koruması ise tüketicilerin en temel beklentisidir.
Ürünlerin raf ömürlerinin doğru parametreler baz alınarak belirlenmesi, ihtiyaç dahilinde mevcut raf ömürlerinin uzatılması için gerekli tüm sürecin yanımlanması ve takibi konularında eğitim ve danışmanlık için bizi arayın.
Süt sektöründe kalite uygulamaları ile ilgili daha fazla bilgi almak ve hizmetlerimiz hakkında detaylı görüşmek için bizimle iletişime geçin. Kaliteyi artırmak için birlikte çalışalım!